Ons verhaal

Corona heeft ons het programma Here I am! gebracht

Corona heeft de digitalisering van ons programma versneld. Kennismaken met werkgevers en oriëntatie op de arbeidsmarkt gaan voortaan online.

Wij, Jeannette Schols (videograaf) en Wilma Heideman (communicatieadviseur) hebben de handen in één geslagen en met experts het nieuwe online programma Here I am! ontwikkeld.

Hoe het begon

In 2014 ging Talent Meets Top van start voor onder andere gemeente en provincie Utrecht, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden Nederland en mbo Utrecht. Doel was om op strategisch niveau met elkaar in gesprek te gaan voor een betere aansluiting onderwijs arbeidsmarkt. Dit in samenwerking met belangrijke Utrechtse werkgevers zoals KPMG, PWC, ABNAMRO, Rabobank, Backer Tilly Berk. Met als resultaat het Talent Meets Top-programma Student Business Xperience. Studenten konden tijdens hun studie kennis maken met tenminste drie verschillende bedrijfsculturen en vervolgens bewuster kiezen voor een stage of baan die bij hen past.

Van Utrecht naar Amsterdam

Het programma Student Business Xperience sloeg goed aan, studenten vonden via dit programma een stage of baan. Inmiddels ontstond vanuit ROC van Amsterdam interesse voor het programma. In Amsterdam sloten nieuwe bedrijven aan zoals bijvoorbeeld CISCO en Amsterdam LAB.

Corona heeft ons gedwongen om ons programma opnieuw onder de loep te nemen en in versneld tempo te digitaliseren.
Inmiddels is de basismodule van het interactieve online programma Here I am! zo goed als klaar. En zijn wij begonnen met de ontwikkeling van de extra module waarin studenten leren om een professioneel LinkedInprofiel te maken.